ТОП-3 рецепти смачного варення з яблук

Щасливе
23.07.2022  13:30

Повидло чи варення з яблук на зиму можна приготувати різними способами. ПРопонуємо рецепти ароматного і красивого варення з яблук.

Повидло з яблук

Інгредієнти:​​

  • Яблука – 1 кг.
  • Цукор – 5-6 склянок.
  • Вода – 1 склянка.
Варення з яблук: прості рецепти приготування - фото 267888

Рецепт приготування повидла з яблук:

  1. Яблука нарізати, видалити насіння. Перекласти яблука в каструлю, налити води. Яблука зварити до розм’якшення в невеликій кількості води або запекти в духовці.
  2. Протерти яблука через сито. Додати цукор і уварити масу до проби на тонку нитку. Готовність повидла можна визначити і так: зачерпнути ложечкою гаряче повидло і нанести на холодну тарілку одну-дві краплі – якщо повидло не розтечеться, воно готове.
  3. Гаряче повидло з яблук розлити в стерильні банки і накрити марлею. Банки з повидлом поставити в не дуже прохолодне місце, щоб через різку різниці в температурі вони не потріскалися.
  4. Краще зберігається повидло, якщо перед закупоркою поставити його на 5-6 хвилин в духовку, щоб на поверхні утворилася суха скоринка.
  5. На наступний день, коли повидло охолоне і на поверхні його утворюється щільна суха плівочка, банки закупорити металевими кришками або закрити плівкою, або пергаментом і туго обв’язати папір навколо банки.

Складність приготування (5/10), витрачений час 1 година.

Варення з брусниць з яблуками

Інгредієнти:​​

  • Брусниці – 400 г.
  • Яблука – 3-4 шт.
  • Цукор – 600 г.
  • Вода – 2 склянки.
Варення з яблук: прості рецепти приготування - фото 267889

Рецепт приготування варення з брусниць з яблуками:

  1. На 400 г брусниць беруть 4 солодких яблука, зрізають з них шкірку, нарізують скибочками і виймають серцевину. 600 г цукру розчиняють у 2 склянках води.
  2. І в цьому сиропі варять брусницю протягом 30 хвилин. Потім всипають туди підготовлені скибочки яблук і варять до готовності. У варення з брусниць з яблуками можна додати лимонну кірку, відварену у воді, або лимонну цедру.
  3. Банки миють і просушують. Готове варення з брусниці та яблук розфасовують в гарячі сухі банки і закупорюють.

Складність приготування (4/10), витрачений час 40 хвилин.

Просте варення з яблук

Інгредієнти:​​

  • Яблука – 2 кг.
  • Цукор – 2 кг.
  • Сода – 3 ст. ложки.
  • Вода – 300 г.
  • Ванільний цукор (за бажанням) – 1 пакетик (10 г).
Варення з яблук: прості рецепти приготування - фото 267891

Рецепт приготування простого варення з яблук:

  1. Яблука вимити, скласти у велику миску, залити розчином харчової соди. Залишити на 5 хвилин (це для того, щоб яблука не розварювалися). Потім промити яблука холодною водою. Яблука очистити, нарізати четвертинками або шматочками, видалити серцевину.
  2. Зварити сироп, для цього цукор залити 300 мл води і, помішуючи, довести до кипіння і дати покипіти кілька хвилин (цукор повинен розчинитися). Потім помістити обережно яблука в сироп, довести до кипіння. Варити яблука на середньому вогні, періодично знімаючи піну. Варити варення з яблук 10-15 хвилин.
  3. Гаряче варення розлити у банки і закрити прокип’яченими кришками. Особливих умов зберігання варення з яблук не вимагає.

Складність приготування (6/10), витрачений час 1 година.

 

, , переглядів: 943


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *