Рецепт з куркою
На 4 порції нам знадобляться такі складові:
- куряче філе — 300 г;
- помідор — 2 шт.;
- огірок — 1 шт.;
- кетчуп — 5 ст. л.;
- майонез — 4 ст. л.;
- зубчик часнику — 2 шт.;
- білокачанна капуста — 200 г;
- кефір — 4 ст. л.;
- цибуля — 1 шт.;
- лаваш — 1 пакунок;
- олія для смаження.
Спочатку готуємо м’ясо. Для цього промиваємо та подрібнюємо філе. Окремо шаткуємо цибулю та смажимо її на сковорідці до прозорості, після чого додаємо м’ясо, солимо та перчимо. Курка смажиться дуже швидко, достатньо 5-7 хвилин.
Окремо промиваємо капусту та шаткуємо її, додаємо сіль і перець, майонез. Помідори й огірки просто тоненько нарізаємо і відкладаємо. Овочева начинка готова.
Рецепт соусу досить простий. Основу першого становить кетчуп, який змішуємо з будь-якою приправою, наприклад, базиліком або хмелі-сунелі. Для другого соусу знадобиться майонез, кефір і натертий часник. Обидва соуси ретельно перемішуємо в окремих мисочках.
Настала черга лаваша — ділимо лист на дві частини, одну з них розкладаємо на рівну поверхню. Намазуємо соусами, на правий край викладаємо м’ясо, потім овочеву начинку та загортаємо.
На змащену олією та розігріту сковороду кладемо шаурму й обсмажуємо з двох боків. Якщо залишився соус, можна подавати його разом зі стравою на стіл.
Рецепт страви зі свинини
На 2 порції нам знадобляться:
- лаваш — 2 листка;
- свинина — 400 г;
- пекінська капуста — 100 г;
- помідор — 2 шт.;
- огірок — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- сіль і перець — за смаком.
Щоб зробити часниковий соус потрібні:
- сметана — 3 ст. л.;
- майонез — 2 ст. л.;
- зубчик часнику — 3 шт.;
- кріп — за смаком.
Готуємо м’ясо. Спочатку промиваємо, після чого дрібно ріжемо, смажимо 5-7 хвилин, солимо та перчимо. Коли м’ясо буде готове, шаткуємо капусту, дрібно нарізаємо помідори й огірки, цибулю — напівкільцями.
Змішуємо всі інгредієнти, пропустивши часник через прес, а кріп — подрібнивши. Соусом змащуємо лист лаваша, на нього викладаємо начинку, знову поливаємо соусом і загортаємо рулет.
Обсмажуємо на грилі або на сковороді без олії до золотої скоринки.
Простий рецепт з сиром і ковбасою
На 2 порції нам знадобляться:
- лаваш — 2 листка;
- ковбаса — 400 г;
- огірок — 2 шт.;
- помідор — 2 шт.;
- корейська морква — 200 г;
- пекінська капуста — 100 г;
- твердий сир — 150 г;
- кетчуп і майонез — за смаком;
- зелень — за смаком.
Ковбасу нарізаємо соломкою або кубиками, після чого 10 хвилин обсмажуємо. Окремо подрібнюємо помідори й огірки, шаткуємо капусту та зелень. Сир натираємо на крупній тертці.
Соуси додаємо в кінці, спочатку в лаваші викладаємо м’ясо, потім овочі, зелень і корейську моркву, за нею сир, майонез і кетчуп. Загортаємо, щоб не було відкритих країв, і смажимо готову шаурму з двох боків до утворення рум’яної скоринки.