Топ-3 смачні рецепти святкового глінтвейну

Щасливе
03.12.2022  16:15

Холодними осінніми та зимовими вечорами після прогулянки так приємно зігрітися ароматним пряним глінтвейном, а тим більше, якщо готувати його самому – тоді і кухня наповниться дивовижними ароматами, і тіло зігріється, і душа, як то кажуть, відпочине.

ФРАНЦУЗЬКИЙ КАВОВИЙ ГЛІНТВЕЙН – VIN CHAUD

ФРАНЦУЗЬКИЙ КАВОВИЙ ГЛІНТВЕЙН – VIN CHAUD

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 200 мл червоного сухого вина
  • 1 порція кави еспресо
  • 1 паличка кориці
  • імбир
  • 2 дольки апельсину
  • 1 ст. л. цукру
  • кардамон (за смаком)
  • гвоздика (за смаком)
  • бадьян (за смаком)

ПРИГОТУВАННЯ:

Le vin chaud – французький глінтвейн, або ж вино по-французьки має безліч рецептів приготування: від традиційного з корицею та грецькими горіхами до глінтвейну з білого вина. Ми ж пропонуємо вам надзвичайно смачний та вишуканий рецепт кавового французького глінтвейну.

Для його приготування вам знадобиться розігріти в каструлі 200 мл червоного сухого вина, додавши 1 порцію кави еспресо, паличку кориці, дві дольки апельсина, дольку кореня імбиря та 1 ст. л. цукру. За смаком можна також додати улюблені спеції – гвоздику, бадьян чи кардамон.

Такий напій подарує не лише насолоду і тепло, а й наповнить кімнати чаруючими ароматами і додасть легкого французького шарму.

АНГЛІЙСЬКИЙ ГЛІНТВЕЙН “ЛОНДОНСЬКИЙ ДОК”

АНГЛІЙСЬКИЙ ГЛІНТВЕЙН “ЛОНДОНСЬКИЙ ДОК”

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 ст. л. темного рому
  • 45 мл. сухого червоного вина
  • 1 скибочка лимону
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. мускатного горіху
  • 1 паличка кориці

ПРИГОТУВАННЯ:

Традиційний англійський глінтвейн не обходиться без рому – міцного напою “матросів і соціальних низів”, що виготовляється з цукрової тростини.

“Лондонський Док” традиційно готують у пивному кухлі, хоча підійде і звичайна каструля, що є під рукою. У ємності слід для початку розчинити цукор у невеликій кількості гарячої (але не доведеної до кип’ятіння!) води. Тоді додати спиртні напої – вино та ром, скибочку лимону, паличку кориці і залити все це гарячою водою. Тоді додати 1 ч. л. мускатного горіха і перемішати.

Такий напій перенесе вас у ранньомодерну Англію, епоху піратів і завзятих моряків та наповнить духом свободи та пригод і, звісно, подарує тепло і комфорт.

 ІСПАНСЬКИЙ ГЛІНТВЕЙН – VINO CALIENTE

ІСПАНСЬКИЙ ГЛІНТВЕЙН – VINO CALIENTE

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 пляшка сухого червоного вина
  • 1 клементин нарізаний разом із цедрою (можна замінити мандарином)
  • 4 смужки лимонної шкірки
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 паличка кориці
  • ½ ванільного стручка
  • 1/4 склянки Бренді де Херес (Brandy de Jerez)
  • 1 ч. л. мускатного горіху

ПРИГОТУВАННЯ:

Vino caliente, тобто іспанський глінтвейн готують з додаванням суто іспанський інгедієнтів: клементину – гібриду мандарина і апельсина, який вирощують в Іспанії та Brandy de Jerez (Бренді де Херес) – традиційного іспанського алкогольного напою міцністю від 36 до 45 градусів. А для підсилення смаку та аромату в іспанський vino caliente додають стручок ванілі.

Отже, для приготування глінтвейну по-іспанськи необхідно розігріти 1/4 склянки Бренді де Херес з вином та додати порізаний разом із цедрою клементин, 4 смужки лимонної шкірки, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. мускатного горіху, 1 паличку кориці та половинку ванільного стручка. Все це слід перемішати не доводячи до кипіння.

Цей напій не просто зігріє холодними вечорами, а й подарує справжній вибух спокусливих ароматів і смаку.

, переглядів: 355


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *