ТОП-5 рецептів корисних літніх салатів на кожен день

Щасливе
24.07.2022  16:00

Влітку особливо хочеться не лише смачної, а й корисної їжі. О цій порі накрити святковий стіл досить просто, адже в кожному холодильнику знайдуться інгредієнти для літнього салату.

М’ясний салат

Складники:

  • нежирний шматок будь-якого м’яса – 100 г
  • помідори черрі – 200 г
  • болгарський перець – 100 г
  • огірок – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 100 г
  • пармезан – 40 г
  • бальзамік – 1 ст. л
  • оливкова олія – ​​1 ст. л
  • сіль – на смак.

Спосіб приготування:

  • Відваріть або запечіть нежирний шматок м’яса. Краще обрати яловичину, або курятину. Після цього наріжте м’ясо кубиками.
  • Промийте усі овочі, поріжте їх та додайте до м’яса.
  • Для соусу змішайте бальзамік, оливкову олію та сіль. Заправте салат та посипте його тертим пармезаном перед подаванням.

Азійський салат

Складники:

  • огірок – 1 шт.
  • червоний перець – 1 шт.
  • жовтий перець – 1 шт.
  • чилі перець (якщо бажаєте)
  • морква – 1 шт.
  • кінза – 1 пучок
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • кунжут – 1 пачка
  • кунжутна олія – 4 ст. л
  • соєвий соус – 3 ст. л
  • цукор – 1 ст. л
  • рисовий оцет – 1 ст. л
  • сік одного лайма

Спосіб приготування

  • Помийте й наріжте соломкою усі овочі. Кунжут необхідно підсмажити на сухій сковорідці.
  • Для заправки необхідно змішати кунжутну олію, соєвий соус, цукор, рисовий оцет та сік лайма. Збийте усі складники віничком-збивалкою  до загустіння й заправте салат. Прикрасьте його кунжутом.

Літній салат з базиліком

Складники:

  • базилік  – 1 пуч.
  • цибуля червона – 0.5 шт
  • лимон – 1 шт
  • помідор – 4 шт
  • фета або бринза – 150 г
  • сіль – до смаку
  • оливкова олія – до смаку
  • перець чорний – до смаку

Спосіб приготування 

  • Наріжте помідори великими кубиками. Додайте подрібнений базилік. Додайте улюблений сир — бринзу або фету.
  • Для заправки змішайте оливкову олію, сіль, чорний перець та сік лимона. Заправте салат та прикрасьте його листочками базиліку.

Салат з баклажанами

Складники:

  • баклажан – 1 шт.
  • помідор – 2 шт.
  • зелень – на смак
  • картопляний крохмаль – 2 ст. л
  • сіль – на смак
  • соус кисло-солодкий  – на смак

Спосіб приготування

  • Наріжте баклажани великими шматками, посоліть й дайте їм постояти 3 хвилини. Потім промокніть їх серветкою, обваляйте у крохмалі та обсмажте до утворення скоринки. Викладіть баклажани на серветку, щоб увібралася олія.
  • Наріжте помідори та зелень. Усі інгредієнти змішайте та додайте соус.

Курячий салат з оливками й ананасом

Складники:
  • оливкова олія – 5 ст. л
  • сіль – до смаку
  • винний оцет – 2 ст. л
  • куряче філе – 1 шт.
  • огірки – 1 шт.
  • оливки – 100 г.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • консервовані ананаси – 200 г.
  • карі – до смаку.

Спосіб приготування

  • Наріжте перець дрібними кубиками, огірок – тонкою соломкою, ананас – невеликими шматочками.
  • Куряче філе наріжте кубиками (зі стороною 1,5-2 см) і присипте порошком карі. Підсмажте курку на розігрітій сковорідці з рослинною олією на середньому вогні. Коли вони набудуть апетитного золотистого кольору і вкриються рум’яною скоринкою, зніміть їх із вогню.
  • З’єднайте курку, шматочки перцю, огірка й ананаса. Туди ж перекладіть оливки.
  • Заправте салат соусом із олії та білого винного оцту. Додайте сіль і перець на смак.
, , переглядів: 1 706


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *