Дитина неминуче дорослішає, тому необхідно розширювати її меню. Але це не означає, що на стіл малюкові можна поставити страву, якою харчуються дорослі. Усе ж таки дотримуватися балансу білків, жирів, вуглеводів необхідно. У статті запропонуємо кілька смачних і корисних рецептів, завдяки яким ви зможете побалувати свого малюка, що підростає.
Рибне суфле
Для приготування страви вам знадобляться:
- філе білої риби, переважно судака — 500 г;
- свіжа морква — 70–100 г;
- яйце куряче сире — 1 шт.;
- масло — 20 г.
Із кухонного обладнання знадобиться м’ясорубка. Однак її цілком може замінити такий блендер https://comfy.ua/ua/blender/, який легко подрібнить усі компоненти.
Доведіть до стану пюре рибне філе та моркву. У готову масу додайте яйце і топлене масло. Все перемішайте, розкладіть у невеликі силіконові форми й встановіть у пароварку або духовку. Оптимальний час у режимі на пару — 25 хвилин. У духовці — 15–20 хвилин за температури 180°.
Гарбузово-яблучна запіканка
Це смачний і корисний десерт, який наситить організм дитини вітамінами і мікроелементами. Для приготування візьміть:
- стиглий гарбуз — 150 г;
- кисло-солодкі яблука — 150 г;
- тонкий лаваш — 1 лист;
- цукор — 2 ст. л.;
- сметану — 80 г;
- корицю — 1 ч. л.
Яблуко та гарбуз необхідно вимити, очистити від шкірки та подрібнити на тертці. У готову суміш слід додати корицю і цукор. Потім необхідно нарізати лаваш на однакові шматочки, розкласти ними начинку і згорнути рулетиком. Заготівлі потрібно викласти у форму впритул одна до одної, залити сметаною і готувати в мікрохвильовій печі 10 хвилин за потужності 600 Вт.
Ліниві вареники
Сир — це джерело кальцію, який вкрай необхідний для організму дитини. Для приготування лінивих вареників потрібно взяти:
- нежирний сир — 300 г;
- стиглий банан — 1 шт.;
- куряче яйце — 1 шт.;
- борошно пшеничне — 100 г;
- ванілін, цукор і сіль — на смак.
Сир необхідно добре розім’яти виделкою або перетерти на тертці, додати на смак цукор, ванілін і трохи солі. Усе добре перемішати. Потім у готову масу потрібно додати розім’ятий виделкою банан і борошно. Ще раз добре перемішати.
Із готової суміші сформувати ковбаску діаметром 2 см, нарізати на кругляші. Ліниві вареники можна заморозити або відварити одразу. У киплячій воді вони мають знаходитися приблизно 5 хвилин. Подавати смачну страву можна із джемом або сметаною.
Морквяне суфле
Морква — джерело каротину, необхідне для дитячих очей і зору. Тому страва буде не тільки смачною, але ще й корисною. Для приготування візьміть:
- свіжу солодку моркву — 500 г;
- нежирне молоко — 500 мл;
- яйце куряче — 2 шт.;
- цукор — 100 г;
- манку — 50 г;
- борошно пшеничне — 50 г;
- масло — 70 г.
Необхідно очистити і нарізати кружальцями моркву, відварити її в молоці приблизно 15 хвилин. Потім всю масу слід перебити із допомогою блендера. У готову суміш додають жовтки від яєць, цукор, борошно, манну крупу та масло. Ще раз збивають блендером до однорідної маси. Готове тісто викладають у форми і запікають у духовці пів години за температури 190° C.
Такі яскраві, смачні та корисні страви однозначно сподобаються вашому малюку та простимулюють його апетит.
На правах реклами