Топ смачних і корисних страв для малюка від 18 місяців

Щасливе
26.04.2024  09:36

Дитина неминуче дорослішає, тому необхідно розширювати її меню. Але це не означає, що на стіл малюкові можна поставити страву, якою харчуються дорослі. Усе ж таки дотримуватися балансу білків, жирів, вуглеводів необхідно. У статті запропонуємо кілька смачних і корисних рецептів, завдяки яким ви зможете побалувати свого малюка, що підростає.

Рибне суфле

Для приготування страви вам знадобляться:

  • філе білої риби, переважно судака — 500 г;
  • свіжа морква — 70–100 г;
  • яйце куряче сире — 1 шт.;
  • масло — 20 г.

Із кухонного обладнання знадобиться м’ясорубка. Однак її цілком може замінити такий блендер https://comfy.ua/ua/blender/, який легко подрібнить усі компоненти.

Доведіть до стану пюре рибне філе та моркву. У готову масу додайте яйце і топлене масло. Все перемішайте, розкладіть у невеликі силіконові форми й встановіть у пароварку або духовку. Оптимальний час у режимі на пару — 25 хвилин. У духовці — 15–20 хвилин за температури 180°.

Гарбузово-яблучна запіканка

Це смачний і корисний десерт, який наситить організм дитини вітамінами і мікроелементами. Для приготування візьміть:

  • стиглий гарбуз — 150 г;
  • кисло-солодкі яблука — 150 г;
  • тонкий лаваш — 1 лист;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • сметану — 80 г;
  • корицю — 1 ч. л.

Яблуко та гарбуз необхідно вимити, очистити від шкірки та подрібнити на тертці. У готову суміш слід додати корицю і цукор. Потім необхідно нарізати лаваш на однакові шматочки, розкласти ними начинку і згорнути рулетиком. Заготівлі потрібно викласти у форму впритул одна до одної, залити сметаною і готувати в мікрохвильовій печі 10 хвилин за потужності 600 Вт.

Ліниві вареники

Сир — це джерело кальцію, який вкрай необхідний для організму дитини. Для приготування лінивих вареників потрібно взяти:

  • нежирний сир — 300 г;
  • стиглий банан — 1 шт.;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • борошно пшеничне — 100 г;
  • ванілін, цукор і сіль — на смак.

Сир необхідно добре розім’яти виделкою або перетерти на тертці, додати на смак цукор, ванілін і трохи солі. Усе добре перемішати. Потім у готову масу потрібно додати розім’ятий виделкою банан і борошно. Ще раз добре перемішати.

Із готової суміші сформувати ковбаску діаметром 2 см, нарізати на кругляші. Ліниві вареники можна заморозити або відварити одразу. У киплячій воді вони мають знаходитися приблизно 5 хвилин. Подавати смачну страву можна із джемом або сметаною.

Морквяне суфле

Морква — джерело каротину, необхідне для дитячих очей і зору. Тому страва буде не тільки смачною, але ще й корисною. Для приготування візьміть:

  • свіжу солодку моркву — 500 г;
  • нежирне молоко — 500 мл;
  • яйце куряче — 2 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • манку — 50 г;
  • борошно пшеничне — 50 г;
  • масло — 70 г.

Необхідно очистити і нарізати кружальцями моркву, відварити її в молоці приблизно 15 хвилин. Потім всю масу слід перебити із допомогою блендера. У готову суміш додають жовтки від яєць, цукор, борошно, манну крупу та масло. Ще раз збивають блендером до однорідної маси. Готове тісто викладають у форми і запікають у духовці пів години за температури 190° C.

Такі яскраві, смачні та корисні страви однозначно сподобаються вашому малюку та простимулюють його апетит.

На правах реклами

переглядів: 34


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *