Готувати шарлотку неймовірно просто, а всі інгредієнти ви, найімовірніше, знайдете вдома.
СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ ШАРЛОТКИ
Для приготування шарлотки вибирайте тверді та соковиті яблука, тоді пиріг вийде дуже смачним. Кількість цукру можете регулювати на власний смак. Якщо додасте більше, ніж зазначено в нашому рецепті, отримайте хрустку скоринку, яка трохи відшаровуватиметься від самого пирога. Різати такий пиріг буде не просто, тому що він сильно кришитиметься. Посилити смак пирога допоможуть прянощі. За бажанням додайте трохи меленої кориці, імбиру, мускатного горіха та цедру одного апельсина.
Інгредієнти:
Приготування:
Приготуйте всі інгредієнти для шарлотки. Увімкніть духовку до 180 градусів. Почніть приготування пирога з начинки. Візьміть 2-3 яблука, помийте, очистьте від шкірки, видаліть насіння та плодоніжку. Наріжте спочатку на часточки, а потім на шматочки однакового розміру. За бажанням можете не зрізати шкірку.
Перекладіть яблука в глибоку миску та скропіть 2 ст. л. апельсинового соку, щоб вони не потемніли. Якщо немає апельсинового соку, використовуйте лимонний. Додайте в яблука 5 г ванільного цукру. Відставте їх поки що.
Готуйте тісто для шарлотки. Візьміть велику миску та вбийте в неї 5 яєць. Додайте до яєць 200 г цукру, 5 г ванільного цукру та дрібку солі. За бажанням, кількість цукру можете зменшити на 40% або збільшити, виходячи зі своїх смакових уподобань.
Збийте міксером яйця із цукром. Яєчно-цукрова маса повинна побіліти та збільшитися в обсязі в 3-4 рази.
Акуратно введіть 200 г борошна та перемішайте силіконовою лопаткою. Робіть це доти, доки борошно повністю не вмішається в тісто.
Візьміть форму для випікання 26 см. Зробіть «французьку сорочку»: форму змастіть 20 г вершкового масла та злегка посипте борошном, залишки борошна висипте. За бажанням використовуйте розбірну форму для випікання, застеливши дно пергаментним папером і так само змастивши вершковим маслом і присипавши борошном.
Викладіть у форму тісто, розрівняйте його лопаткою по всій площі форми.
Зверху на тісто рівномірним шаром викладіть яблука. Випікайте шарлотку в духовці за температури 180 градусах 30 хвилин в режимі конвекції. Після приготування залиште пиріг остигати у формі. За бажанням посипте шарлотку цукровою пудрою, але робіть це тільки після повного остигання пирога, інакше цукрова пудра розтане.
Готувати – це просто!