Ватрушки з сиром: як приготувати ніжну і ароматну випічку

Щасливе
19.04.2023  15:00

Ватрушка – це круглий борошняний виріб з дріжджового тіста з начинкою посередині. Для начинки найчастіше використовують сир, але також можна спекти ватрушки з повидлом або варенням. Ця страва російської та української кухні добре знайоме нам з дитинства. Приготувати ватрушки можна в домашній духовці.

Класичний рецепт сирних ватрушок

Для тіста:

  • Борошно – 2 ст.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Рослинна олія або маргарин – 2 ст. л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Сіль.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Для начинки: 

  • Сир – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Щіпка солі.
Рецепт сирних ватрушок / фото ua.depositphotos.com

У миску для міксера влити тепле молоко і додати дріжджі, розмішати до повного розчинення. Додати яйце, цукор, дрібку солі, добре перемішати. Поступово всипати борошно і протягом 8 хвилин замішувати некруте тісто. В кінці замішування додати в тісто тепле рослинну олію або підігрітий маргарин.

Готове тісто викласти на стіл і місити руками в форму кулі. Викласти тісто в миску і накрити харчовою плівкою, поставити на півтори години в тепле місце. Потім обім’яти тісто і знову залишити його під плівкою на 40 хвилин. Стіл і руки змастити олією, дістати тісто. Розкатати його в джгут і нарізати на 10 однакових шматочків. Кожен шматок розкатати в кулю і приплюснути, викласти на змащене маслом деко.

Для начинки протерти сир через сито, додати яйце, цукор і ванільний цукор, дрібку солі, ложку борошна. Все перемішати. У кульках з тіста зробити поглиблення за допомогою денця склянки. Викласти 2 столові ложки начинки в кожну ватрушку. Заповнити всі ватрушки і накрити рушником на 20 хвилин. Збити яєчний жовток і змастити всі ватрушки. Випікати 15 хвилин при температурі 200 градусів.

, переглядів: 1 914


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *