Найпоширеніший і перевірений сучасний рецепт для приготування піци на основі сухих дріжджів. Завжди передбачуваний результат та ідеальний смак вам гарантований.
Як розповів Євген Клопотенко, для цього вам потрібні будуть такі інгредієнти:
- 300 г борошна (і додатково для замішування тіста)
- 20 г живих/пресованих дріжджів (або 8-10 г сухих)
- 180 мл води
- ½ ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 2,5 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- У миску з просіяним борошном (300 г) додайте 1 ч. л. солі, ½ ч. л. цукру, перемішайте. Далі додайте 20 г пресованих дріжджів (можна замінити на 8-10 г сухих дріжджів), добре все перетріть руками.
- Додайте 180 мл теплої води і 2,5 ст. л. оливкової олії. Попередньо необхідно розігріти воду до 38 градусів. Це оптимальна температура для активації дріжджів. Якщо вода буде недостатньо теплою, то дріжджі не почнуть працювати, а якщо нагріти воду занадто сильно, то дріжджові гриби загинуть і дріжджі теж не спрацюють. Так що температура тут дуже важлива.
- Замішайте дуже м’яке тісто, яке не липне до рук. Накрийте серветкою і приберіть в тепле місце для підйому на 40-45 хвилин. Тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
- Тісто, що піднялося, обімніть руками і викладіть на робочу поверхню, посипану борошном. Ще раз замісіть до отримання однорідної консистенції, при необхідності розділіть на частини і розкачайте. Я люблю тонке тісто, тому розкочую його максимально. Викладіть на тісто начинку і випікайте за температури 180 градусів 5-7 хвилин.