Карантин відкриває в рівнян нові здібності та таланти. Так, замість того, щоб харчуватися в ресторанах рівняни тепер постять нові рецепти та діляться світлинами власних страв.
Одна з таких відомих рівнянок, яка не тільки розповідає про приготування їжі, а і страшно смачно це описує – власниця кав’ярні Каламаріус – Вікторія Івченко.
На своїй сторінці у фейсбук жінка написала, як її бажання кави переросло в приготування страв, яких вистачить на весілля 🙂
Захотілося мені кави ☕️
Пішла на кухню – столицю нашої квартири, і вже там зрозуміла, що каву вдома я не п’ю… але я ж Овен, а Овени легко не здаються)
Знайшла какао, дістала з холодильника молоко, ще на ходу захотілося тостів французьких (це коли батон обмочують в збитому яєчку з молоком і обсмажують на вершковому маслі, можна ще підсолити).
Продукти надихнули на шоколадні млинці, тому за 2 хв перший вже смажився, а мозок швидко придумував начинку) ??? тільки морожена, разом з вишнею витягла ще смородину і порічку на компот)
І тут майже все ідеально – компот вариться, вишня розігрівається з цукром, млинці виходять тоненькі, до них тільки сметану збити з ванільним цукром.
Сметани лишилося достатньо – то чому не зробити до неї вареників? ???
А далі як в тумані – картопля вариться, збоку поставила тушкувати капусту, а оскільки родом я наполовину з Конотопу, то там зі мною поділилися секретом найсмачніших голубців і капусти.
Поки готувала все до вареників, вирішила звільнити місце в морозилці, адже об’єми наготовленого уже могли забезпечити безперебійне сидіння вдома під час навіть продовженого карантину.
Тому з морозилки було звільнено: куряче філе, пакет зі спаржевою квасолею і ще порцію грибів – на всяк випадок, кудись знадобиться ?
На звільнення поступило відразу замовлення – нагетси, ну і спаржа, чомусь моє дитя її обожнює)
Але чомусь з того філе вийшла ще невеличка каструлька бульйончику з травами.
Вареники уже були зліплені, а начинка ще лишилася. Тепер увага! Питання: що роблять господині в таких випадках?
Зазвичай, замішують ще тісто. Але ж у нас форс-мажорні обставини, перед оголошенням карантину всі швидко перекваліфікувалися в пекарів і позмітали по засіках все борошно в супермаркетах)
Тому було прийнято рішення зробити ще зразів – картопля лишилася, гриби і капуста – одні з найсмачніших начинок.
За 2 години перебування в столиці Квартири я пила своє холодне какао з млинцем з вишнями і підводила підсумки: морозилка забита варениками і зразами, на вечерю сьогодні – вареники, 2 види, зрази, 2 види, бульйон, нагетси, спаржа і компот ❤️
Ну і посудомийка виспівує мені оду!
Здається, по закінченню карантину я зможу влаштовуватися кухарем ???
Попила, називається, кави ☕️
а де ця кав*ярня знаходить?