Сирні кульки – одна з найпопулярніших закусок в пабах. Солоний сир при натисканні пальцями чи відкушуванні тягнеться апетитним павутинням, а хрумка скоринка доповнює приємні текстури у роті.
ІНГРЕДІЄНТИ
Покроковий рецепт:
Натріть 300 г твердого сиру на дрібну тертку. Щоб спростити собі задачу, попередньо положіть його в морозильну камеру на 30 хвилин. Додайте трохи пармезану (30 г) для пікантності, так само натерши його на дрібну тертку.
У сир додайте 2 жовтки, сіль і мелений перець до смаку, всипте 1 ч. л. орегано. Радимо обирати сіль дрібного помелу. Перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися у сирній масі.
Тепер додайте 50 г пшеничного борошна та ще раз добре перемішайте.
У результаті у вас повинно вийти таке собі сирне м’яке тісто.
Відщипніть трохи тіста, покладіть всередину половинку корнішона (всього вам знадобиться приблизно 100 г) та скачайте невеликі кульки розміром з перепелине яйце. З цієї кількості інгредієнтів їх повинно вийти приблизно 15-20 штук.
Запаніруйте сирні кульки в дрібних сухарях (всього вам знадобиться 1 склянка сухарів). Просто добре обваляйте.
Розігрійте в сотейнику з товстим дном 400 мл соняшникової олії для фритюру та опустіть у неї кульки.
Смажте до набуття ними рум’яної скоринки.
Готові кульки викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Ще теплими подавайте їх до столу та не забувайте про соуси.
Готувати – це просто!