Великдень – це час, коли на святковому столі з’являються найсмачніші та найбільш символічні страви. Однією з найулюбленіших та незмінних українських традицій є приготування пасок. Це смачне та ароматне випічка, яка символізує радість воскресіння та світле свято. Ось топ-5 рецептів, які допоможуть вам зробити найкращі паски для вашого святкового столу:
- свіжі дріжджі – 75 г;
- ванільний цукор – 1 ст. л.;
- родзинки – 150 г;
- маргарин – 100 г;
- молоко – 500 мл;
- борошно пшеничне – 1 кг;
- цукор – 2 склянки;
- вершкове масло – 150 г;
- цедра апельсина – 1 шт.;
- цедра лимона – 1 шт.;
- яйця – 5 шт.
- Розчиніть у глибокій мисці дріжджі у теплому молоці. Важливо, щоб молоко було саме тепле, а не гаряче. Додайте склянку цукру та 2-3 ложки борошна. Ретельно перемішайте масу, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце.
- Розділіть білки та жовтки. Курячі жовтки розітріть з рештою цукру і ванільним цукром.
- Додайте до опари м’яке масло і маргарин, розтерті жовтки з цукром та решту борошна. Замісіть еластичне тісто, якщо потрібно – підсипайте ще борошна. Раніше ми писали Шкідливі продукти для серця: що варто обмежити у раціоні
- Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште тісто в теплому місці підходити.
- Ретельно промийте родзинки теплою водою, просушіть паперовим рушником. Зніміть цедру з цитрусових.Холодні білки збийте міксером до густої піни.
- Додайте в тісто родзинки, цедру цитрусових та білки – ретельно вимішайте тісто. Знову накрийте тісто харчовою плівкою та залиште ще на годину в теплому місці.
- За потребою змастіть форми для випікання пасок маслом. Заповніть форми тістом на 2/3 та дайте йому ще раз підрости в теплі.
- Якщо ви не будете покривати паски глазур’ю – змастіть верх тіста в формі жовтком
- За потребою змастіть форми для випікання пасок маслом. Заповніть форми тістом на 2/3 та дайте йому ще раз підрости в теплі.
- Якщо ви не будете покривати паски глазур’ю – змастіть верх тіста в формі жовтком
Приготування пасок – це не лише смачний процес, але й незабутня традиція, яка об’єднує рідних та близьких навколо святкового столу. Нехай ваші великодні свята будуть сповнені радості, світла та смаку!