Шашлики в 2017 році обійдуться українцям на 20-22% дорожче, ніж рік тому. Вся справа в м’ясі для шашлику, яке в цьому році подорожчало. Про це розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко виданню ГолосUA.
За словами експерта, в цьому році м’ясо подорожчало більш ніж на 20%. Зокрема, за кілограм свинини в 2017 році доведеться віддати 80 гривень, що на 14 гривень більше, ніж в травні 2016 року. А за кілограм яловичини просять 98-100 гривень, що на 16-18 гривень більше, ніж в аналогічний період минулого року.
«Ціни на продукти до травневих свят 2017 року порівняно з цим же періодом 2016 року, істотно піднялися. Відомо, що за рік подорожчали 18 продуктів в соціальному списку», – зазначає Олексій Дорошенко.
Щороку понад 230 млн доларів українці витрачають на замовлення їжі через інтернет
Він каже, що відчутно зросли ціни на вершкове масло – в середньому на 35 гривень за кілограм. На 12 гривень подорожчала сметана, на 8 гривень – варена ковбаса і на 4 гривні зросла вартість молока. Експерт також зазначив, що за рік зросла ціна соціальних сортів білого і чорного хліба – на 1,3 гривні і 1,7 відповідно.
Що стосується продуктів, які за рік подешевшали, то таких не багато. У списку, однак, значиться гречана крупа. За словами експерта, зараз вона коштує в середньому 28,6 гривень за кілограм, тоді як в минулому році в цей час коштувала на 3 гривні більше. Також Олексій Дорошенко зазначає, що подешевшали деякі овочі: буряк, морква, капуста і цибуля.