Як формують ціни на продукти у Франції

Щасливе
11.04.2017  13:41

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулася зустріч з французькими експертами, які поділилися досвідом Франції у сфері дослідження товарних ринків, ціноутворення та маржі в секторі продовольчих товарів. Про це повідомили в Мінагрополітики.

«Дуже важливо розуміти всю ланку ціноутворення від поля до полиць магазинів та маржі, які мають виробники, переробники та продавці. Таке розуміння дає змогу знайти розумний баланс між усіма учасниками ринку та забезпечити потребу у доступному та якісному продовольстві», – зазначила Олена Ковальова.

Рівнеобленерго запрошує студентів на стажування

Від міністерства у зустрічі взяли участь заступник Міністра Олена Ковальова, керівники відповідних департаментів та представники Офісу реформ при Мінагрополітики.

Французька сторона була представлена Ніколя Переном, радником з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні, економістом Філіппом Шальманом, засновником європейського інституту, що займається дослідженнями товарних ринків та Жан-Жаком Ерве, президентом компанії Agri Audit JJ.

У ході зустрічі французькі гості розповіли про систему та механізми ціноутворення та маржі в секторі продовольчих товарів Франції. Зокрема йшлося про чотири групи товарів: зернові, молочний сегмент, м’ясо, овочі та фрукти.

Зі свого боку, заступник Міністра Олена Ковальова подякувала за візит та розповіла про аналогічні механізми в Україні.

Заступник Міністра відмітила значимість аналітичної роботи щодо моніторингу товарних ринків та ціноутворення, підкресливши, це допомагає правильно розуміти тенденції у сфері продовольства та своєчасно вживати заходи стосовно подолання можливих негативних наслідків як для виробників, так і для споживачів.

продукти

, , переглядів: 928


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *