5 вітамінних смузі, які можна приготувати в холодну пору року

Щасливе
06.02.2021  18:35

5 вітамінних смузі, які можна приготувати в холодну пору року

Смузі — це густий напій, який готують зі свіжих або заморожених фруктів, ягід, овочів, збиваючи їх у блендері до стану пюре і змішуючи з молоком, соком, натуральним йогуртом чи кефіром. Такий напій містить багато вітамінів та інших поживних речовин. Пропонуємо вам 5 рецептів смузі, які можна приготувати в холодну пору року.

Овочевий смузі з бананом

Інгредієнти:

  • 100 г гарбуза;
  • 100 г моркви;
  • 1 банан;
  • 50 мл молока;
  • 1 ч.л. оливкової олії.

Приготування:
Попередньо зваріть моркву та гарбуз. Помістіть варені овочі та очищений банан в чашу блендера і залийте їх молоком. Збийте до однорідності.

Смузі з ківі та апельсинового соку

Інгредієнти:

  • 4 ківі;
  • 250 г натурального йогурту;
  • 0,5 склянки свіжовичавленого апельсинового соку (1 великий апельсин);
  • 1 ст.л. меду.

Приготування:
Очистіть ківі від шкірки, розріжте їх навпіл. Помістіть у чашу блендера ківі, апельсиновий сік, йогурт і мед. Збийте до однорідної маси. Готовий смузі розлийте у склянки, прикрасьте шматочками ківі.

 Смузі з вівсянкою і сухофруктами

Інгредієнти:

  • 5 ст.л. вівсяних пластівців;
  • 0,5 склянки родзинок;
  • 50 г чорносливу;
  • 100 г кураги;
  • 300 мл молока;
  • мед (за смаком).

Приготування:
Для початку промийте сухофрукти, обдайте їх окропом, залийте склянкою гарячої води і залиште на кілька годин. Після цього залийте молоком вівсяні пластівці і також залиште. Потім розм’якшені сухофрукти насипте в чашу блендера, додайте вівсянку з молоком, мед і подрібніть до однорідного стану.

 Смузі з хурми і мандаринів

Інгредієнти на 2 порції:

  • 2 чашки молока;
  • 1 стиглий банан;
  • 1 чашка нарізаної шматочками хурми;
  • 1 чашка мандаринових дольок;
  • 1 ч.л. натертого свіжого кореня імбиру;
  • половинка стручка ванілі (тільки насіння) або кілька крапель екстракту;
  • мед (за смаком).

Приготування:
Заздалегідь заморозьте шматочки хурми і дольки мандарина. Це зробить їх більш щільними і забезпечить необхідну консистенцію напою. Якщо хурма має жорстку шкірку, її можна зрізати — тоді смузі буде більш однорідним. Складіть всі інгредієнти в чашу блендера і збийте їх до стану пюре.
Розділіть смузі на порції і подавайте відразу з медом. Відзначимо, що це смузі є дуже корисним, адже фрукти в його складі багаті вітамінами, молоко — кальцієм, а імбир допомагає прискорювати метаболізм.

Сирно-банановий смузі з чорносливом

Інгредієнти на 2 порції:

  • 4 ст. л. кисломолочного сиру;
  • 1 великий банан;
  • 6 шт. чорносливу;
  • 250 мл ряжанки.

Приготування:
Очищений банан поріжте кільцями. Перекладіть їх на тарілку і поставте в морозильну камеру на 30 хвилин. Чорнослив ретельно промийте і залийте гарячою водою на 10 хвилин. Потім злийте воду і поріжте сухофрукти на кілька шматочків.
Далі викладіть в чашу блендера охолоджені кільця банана і сухофрукти. Додайте сир і ретельно подрібніть всі інгредієнти. Після цього влийте ряжанку і змішайте до густої і однорідної текстури. 

Джерело: https://learning.ua/blog/202102/15-vitaminnykh-smuzi-iaki-mozhna-pryhotuvaty-v-kholodnu-poru-roku/

, , , , , переглядів: 37

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *