Хінкалі – це грузинський родич наших пельменів, але більший, соковитіший та фактурніший. Варто додати, що рецепт приготування хінкалі доволі складний і трудомісткий, проте і результат вартий витрачених на нього зусиль.
Секрет приготування справжніх грузинських соковитих хінкалі в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 1 кг.;
- Колодязна вода 500 мл.;
- Кухонна сіль.
- М’ясо баранини, свинини чи курятини 1 кг.;
- Трава кінзи 1 пучок;
- Зубки часнику 3 шт.;
- Ріпчаста цибуля 2-3 шт.;
- Вода мінеральна 500 мл.
Спосіб приготування:
Тісто для хінкалі має бути щільним і еластичним, щоб уникнути витікання соку, тому при вивченні складу продукту перевірте, щоб хінкалі були зроблені тільки з борошна вищого сорту і без додавання в тісто яєць.
В борошно додайте сіль, просійте через сито, зробіть всередині лунку, влийте воду та замісіть тісто вручну. Воно має бути однорідним та еластичним, після згорніть його кулею, обгорніть харчовою плівкою й залиште на 30 хвилин відпочити.
Подрібніть м’ясо ножем на дрібні шматочки чи пропустіть його через м’ясорубку. Додайте до смаку сіль, посічену траву кінзи та подрібнені часник з цибулею. Розбавте все мінеральною водою до схожого на «сметану» стану.
Розділіть тісто на шматки та розгорніть кожний пластом діаметром 15-20 см. В центр покладіть трохи начинки та загорніть мішечком. Ідеальні хінкалі мають складатися з 20 складок на мішечку.
Закип’ятіть воду, додайте сіль, покладіть туди хінкалі та проваріть їх упродовж 10 хвилин.