Хінкалі по-домашньому: секрети приготування

Збір коштів на потреби армії України
Щасливе
13.02.2022  12:00

Хінкалі по-домашньому: секрети приготування

Хінкалі – це грузинський родич наших пельменів, але більший, соковитіший та фактурніший. Варто додати, що  рецепт приготування хінкалі доволі складний і трудомісткий, проте і результат вартий витрачених на нього зусиль.  

Секрет приготування справжніх грузинських соковитих хінкалі в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 1 кг.;
  • Колодязна вода 500 мл.;
  • Кухонна сіль.
  • М’ясо баранини, свинини чи курятини 1 кг.;
  • Трава кінзи 1 пучок;
  • Зубки часнику 3 шт.;
  • Ріпчаста цибуля 2-3 шт.;
  • Вода мінеральна 500 мл.

Спосіб приготування:

Тісто для хінкалі має бути щільним і еластичним, щоб уникнути витікання соку, тому при вивченні складу продукту перевірте, щоб хінкалі були зроблені тільки з борошна вищого сорту і без додавання в тісто яєць.

В борошно додайте сіль, просійте через сито, зробіть всередині лунку, влийте воду та замісіть тісто вручну. Воно має бути однорідним та еластичним, після згорніть його кулею, обгорніть харчовою плівкою й залиште на 30 хвилин відпочити.

Подрібніть м’ясо ножем на дрібні шматочки чи пропустіть його через м’ясорубку. Додайте до смаку сіль, посічену траву кінзи та подрібнені часник з цибулею. Розбавте все мінеральною водою до схожого на «сметану» стану.

Розділіть тісто на шматки та розгорніть кожний пластом діаметром 15-20 см. В центр покладіть трохи начинки та загорніть мішечком. Ідеальні хінкалі мають складатися з 20 складок на мішечку.

Закип’ятіть воду, додайте сіль, покладіть туди хінкалі та проваріть їх упродовж 10 хвилин. 

, , , , переглядів: 386



Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *