Рецепт багатої куті на Щедрий вечір для рівнян

Гринюк Перевезення
Щасливе
12.01.2021

Рецепт багатої куті на Щедрий вечір для рівнян

В ніч з 13 на 14 січня українці святкують Щедрий вечір. Кутю, яку готують 13 січня називають багатою. Багата кутя – відрізняється великою різноманітністю солодких добавок та і не тільки.

Багата кутя з вершками і коньяком. Кутя, до складу якої входить крупа пшенична, мед, мак, вершки родзинки,  курага, коньяк, а також волоські горіхи. Така оригінальна кутя прикрасить ваш стіл і подарує приємні смакові відчуття.

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 200 г
  • Вершки – 125 г
  • Мак – 125 г
  • Горіхи очищені – 50 г
  • Родзинки – 50 г
  • Коньяк – 1-2 ст.л.
  • Ваніль
  • Цукор
  • Мед

Спосіб приготування:

Родзинки промийте і замочіть в коньяку. Перебрану і промиту крупу зварити до м’якості протягом двох годин, відцідити, охолодіть. Мак залийте окропом і прогрійте до м’якості. Процідіть через густе сито, обсушити, пропустіть через м’ясорубку. Перемішайте мак з пшеницею. Додайте подрібнені горіхи, родзинки разом з коньяком, вершки, ванілін, цукор і мед за смаком. Перемішайте. Святкова страва готова. Відправляємо її в красиву сервірувальну тарілку і ставимо на стіл.

 

, , , , , , ,

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *