У Рівному скаржаться на переселенців: Третяк

Щасливе
10.07.2022  20:40

У Рівному деякі переселенці, що покинули свої оселі через війну, муситимуть залишити гуртожитки, де їх тимчасово прихистили.

Про це інформує очільник міста Олександр Третяк. Мерія Рівного вже зустрічалася із комендантами та представниками гуртожитків, аби обговорити це питання.

Олександр Третяк говорить, що на поведінку переміщених осіб почали часто скаржитися. За ними спостерігають бійки, скандали, зловживання алкоголем. Й, за словами мера, це лише маленька частина. Саме тому керівництво міста змушене вдаватися до жорстких заходів. Наразі почали збирати інформацію про тих, хто живе у гуртожитках міста. Серед них є багато з територій, куди все ще небезпечно повертатися. Однак, Київщина, Чернігівщина чекають своїх мешканців, щоб відновлювати економіку та свої території. Мер каже, що багато хто продовжує жити тут, бо отримує державні виплати та міжнародну допомогу.

“Так, багато з них не мають куди повертатися, адже втратили житло. Але ця інформація також потребує перевірки. Бо ж часто стає лише способом спекуляцій”, — зазначає Олександр Третяк.

Окрім питань поведінки, спонукала до такого рішення й перспектива початку навчального року в офлайн-режимі, що потребує звільнення гуртожитків для студентів. Саме тому керівництво зробило анонс так званої фільтрації людей, що зараз там проживають.

Очільник Рівного додає, що розуміє, що частина людей все ж залишиться у гуртожитках, якщо там будуть вільні місця, когось поселять у модульне містечко, яке мають збудувати , частину обласна військова адміністрація обіцяла допомогти переселити в інші міста чи села. Але будуть люди, яким таки доведеться повернутися додому, щоб там працювати, наповнювати місцеві бюджети.

, , переглядів: 402


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *