Ароматні пухкі ватрушки з сиром приготувати вдома власноруч зовсім не складно. Ватрушки за цим рецептом виходять дуже смачними і м’якими, а начинка приємною, зверху запеченою, а всередині м’якою і ніжною.
- 200 мл теплого молока
- 4-5 ст. л. цукру
- пакетик дріжджів (11 г)
- щіпка солі
- 1 яйце
- 3 ст. л. рослинної олії
- 500 г борошна
- ~300 г сиру
- 1 яйце
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 3 ст. л. цукру (за смаком)
- 1 яйце для змазування
Приготування:
У тепле молоко додаємо цукор і дріжджі і чекаємо коли з’явиться пінка. Це означатиме, що дріжджі спрацювали і згодом тісто підніметься. Тепер додаємо сіль, яйце, масло і все перемішуємо. Просіваємо борошно, замішуємо тісто спочатку виделкою, потім рукою, змастивши її рослинною олією. Якщо тісто буде прилипати, краще знову змастити руки рослинною олією.
Вимішуємо тісто протягом 3-4 хвилин, потім кладемо його у посудину, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Коли тісто підійде, розминаємо його руками і ділимо на рівні частини. Формуємо з них кульки.
Накриваємо готові кульки рушником і залишаємо на 15 хвилин, вони збільшаться в розмірі. За цей час приготуємо начинку, з’єднавши всі інгредієнти. Збиваємо їх до однорідної маси. Дно склянки змащуємо олією і формуємо заглиблення в кульках. Краї ватрушки змащуємо збитим яйцем, в серединку викладаємо начинку. Випікаємо їх у духовці приблизно 20-25 хвилин до рум’янцю при 180°.