Ароматний та ніжний манник на молоці: рецепт від Євгена Клопотенка

Щасливе
05.10.2022  14:30

Рецепт смачного десерту від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Складові:

  • 400 г манної крупи
  • 200 мл молока 2,5%
  • 160 г вершкового масла (+20 г для змащування форми)
  • 10 г розпушувача
  • 250 г цукру
  • 8 яєць
  • цукрова пудра для подачі

 

Покроковий рецепт

КРОК 1

Увімкніть духовку до 180 градусів. Відокремте з 8 яєць жовтки від білків. У жовтки висипте 125 г цукру і ретельно розітріть віночком. Білки поки залиште, вони стануть у нагоді пізніше, як і решта цукру.

КРОК 2

До 400 г манної крупи додайте 10 г розпушувача та пересипте в яєчну суміш. Добре перемішайте.

КРОК 3

Підігрійте 200 мл молока 2,5% до 70 градусів. Орієнтуйтеся на появу пари над поверхнею. Зніміть з вогню, додайте 160 г вершкового масла 82,5% і перемішуйте, поки воно повністю не розтане. Перелийте молочно-вершкову суміш у тісто і перемішайте віночком.

КРОК 4

Білки збийте з цукром, що залишився, до стійких піків. Після цього обережно вмішайте в тісто силіконовою лопаткою.

КРОК 5

Змастіть форму 20 г вершкового масла|мастила| і перекладіть тісто в неї. Ця кількість розрахована на форму діаметром 22-24 см.

КРОК 6

Ставте випікатися манником на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Залежно від товщини випічки час може збільшитись.

КРОК 7

Готовий манник залиште охолоджуватися у формі, потім вийміть і наріжте шматочки порційні. При подачі посипте цукровою пудрою.

, , переглядів: 674


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *