Рецепт смачного десерту від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Складові:
- 400 г манної крупи
- 200 мл молока 2,5%
- 160 г вершкового масла (+20 г для змащування форми)
- 10 г розпушувача
- 250 г цукру
- 8 яєць
- цукрова пудра для подачі
Покроковий рецепт
КРОК 1
Увімкніть духовку до 180 градусів. Відокремте з 8 яєць жовтки від білків. У жовтки висипте 125 г цукру і ретельно розітріть віночком. Білки поки залиште, вони стануть у нагоді пізніше, як і решта цукру.
КРОК 2
До 400 г манної крупи додайте 10 г розпушувача та пересипте в яєчну суміш. Добре перемішайте.
КРОК 3
Підігрійте 200 мл молока 2,5% до 70 градусів. Орієнтуйтеся на появу пари над поверхнею. Зніміть з вогню, додайте 160 г вершкового масла 82,5% і перемішуйте, поки воно повністю не розтане. Перелийте молочно-вершкову суміш у тісто і перемішайте віночком.
КРОК 4
Білки збийте з цукром, що залишився, до стійких піків. Після цього обережно вмішайте в тісто силіконовою лопаткою.
КРОК 5
Змастіть форму 20 г вершкового масла|мастила| і перекладіть тісто в неї. Ця кількість розрахована на форму діаметром 22-24 см.
КРОК 6
Ставте випікатися манником на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Залежно від товщини випічки час може збільшитись.
КРОК 7
Готовий манник залиште охолоджуватися у формі, потім вийміть і наріжте шматочки порційні. При подачі посипте цукровою пудрою.