Приготуємо крафін із гарним набором сухофруктів, щоб насолодитися смаком ніжного тіста.
ІНГРЕДІЄНТИ
- цедра і сік одного середнього апельсина (приблизно 45-50 мл)
- 20 г пресованих дріжджів
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 580 г борошна
- 150 г вершкового масла 82,5% жирності
- 100 г журавлини
- 100 г кураги
- 100 г родзинок
- 70 г волоських горіхів
КРАФІН З СУХОФРУКТАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
Зробіть опару. В миску влийте 200 мл молока 2,5%, температурою до 40 градусів. Додайте в нього 20 г пресованих дріжджів та 1 ст. л. цукру. Перемішайте віничком, щоб інгредієнти розчинилися. Суміш відставте на 20 хвилин в тепле місце.
![Приготуйте опару](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-suhofruktamy-1-img.jpg?v=1680100644)
Помийте апельсин та натріть цедру на дрібну тертку, не чіпляючи білу частину цитруса, бо вона гірчитиме. Потім з нього вичавте сік. у вас має вийти приблизно 45-50 мл. В опару частинами додайте 580 г просіяного борошна, розмішуючи щоразу досить ретельно.
![Додайте борошно](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-sukhofruktamy-2-img.jpg?v=1680093468)
В миску вбийте 3 яйця та додайте цукор, який залишився. Збийте блендером з насадкою віничок або міксером. В опару влийте апельсиновий сік, додайте цедру та яєчну суміш із цукром.
![Додайте яйця з цукром і цедру](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-sukhofruktamy-3-img.jpg?v=1680093499)
Перемішайте інгредієнти спершу за допомогою силіконової лопатки. Потім притрусіть робочу поверхню борошном та замісіть руками тісто, яке не лине до рук. Перекладіть тісто в глибоку велику миску, накрийте рушником та поставте в тепле місце без протягів на годину. Воно має добре піднятися. Дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб стало м’яким.
![Замісіть тісто](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-sukhofruktamy-4-img.jpg?v=1680093581)
Тим часом, подрібніть 70 г волоських горіхів ножем, курагу помийте та наріжте на невеличкі шматочки, родзинки з журавлиною помийте в друшляку та викладіть на паперовий рушник, щоб увібралася зайва рідина.
![Подрібніть горіхи та курагу](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-suhofruktamy-6-img.jpg?v=1680100973)
Настояне підняте тісто злегка обімніть руками. Розкачайте його в прямокутний пласт товщиною десь ½ см і змастіть по всій поверхні розм’якшеним маслом.
![Розкачайте тісто і змажте маслом](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-sukhofruktamy-5-img.jpg?v=1680093625)
Змішайте горіхи з курагою, родзинками та журавлиною та розкладіть по всій поверхні тіста зверху на масло не доходячи по 4 см до країв.
![Викладіть сухофрукти і горіхи](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-sukhofruktamy-6-img.jpg?v=1680093669)
Закрутіть тісто в рулет. Припиліть поверхню столу та весь рулет і прокрутіть його туди-сюди, щоб він гарно закріпився.
![Закрутіть тісто в рулет](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-sukhofruktamy-7-img.jpg?v=1680093739)
Потім візьміть гострий ніж та розріжте рулет навпіл. Кожну смужку тіста з сухофруктами закрутіть в рулет, як равлик.
![Сформуйте паски](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-sukhofruktamy-8-img.jpg?v=1680093763)
Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Беріть дві розбірні форми діаметром 14-15 см і висотою 11 см. Дно застеліть пергаментним папером та повністю змастіть їх всередині вершковим маслом. Викладіть тісто в форми. Воно має займати 2/3 висоти. Поставте в тепле місце без протягів на 30 хвилин. Тісто має добре піднятися.
![Викладіть паски в форми і випікайте](https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2023/03/paska-z-sukhofruktamy-9-img.jpg?v=1680093824)
Ставте форми з тістом випікатися на 40-45 хвилин в режимі верхнього та нижнього нагріву. Поверхня має стати золотисто-коричневого кольору.
Виймайте крафіни з духовки та залиште повністю охолоджуватися за кімнатної температури. Потім їх можна діставати з форми та їсти.