Рецепт класичного медівника від Лілії Цвіт

Щасливе
04.05.2023  13:35

Українська кулінарка Лілія Цвіт поділилась смачним та простим рецептом класичного медівника.

Медівник: інгредієнти

  • масло (маргарин) — 150 г
  • цукор — 100 г
  • жовтки — 4 шт.
  • сметана будь-якої жирності — 250 г
  • мед — 300 г
  • борошно — 400 г
  • кориця — 1 ч.л.
  • сода — 2 ч.л.

рецепт медівника

Рецепт медівника

  1. До м’якого масла додай цукор та збий усе разом міксером. Додавай жовтки по одному та не припиняй збивати. Після цього додай сметану та все перемішай міксером.
  2. Додай до тіста натуральний мед. Його можна наполовину замінити штучним. Якщо в тебе твердий мед, то розтопи його в мікрохвильовці короткими імпульсами або на водяній бані.
  3. Окремо з’єднай сухі інгредієнти: просіяне борошно, корицю та соду. Додай сухі інгредієнти до рідких та перемішай усе міксером до однорідності.
  4. Виклади тісто в застелену форму розміром 25*30 см. Запікай медівник при температурі 170°C приблизно 30-40 хвилин, доки він добре зарум’яниться. Готовий медівник можна перевірити дерев’яною шпажкою — вона має бути сухою.
  5. Коли медівник охолоне, обріж його краї на 1 см та перетри їх у крихту. Змасти зверху медівник розтопленим медом та посип крихтами.
, , переглядів: 845


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *