Рецепт котлети по-київськи від кулінарного блогера

Щасливе
21.05.2023  14:00

Український кулінарний блогер alonka_good в Instagram розповіла , як легко приготувати соковиту курячу котлету в паніровці.

Інгредієнти:

  • 3-4 курячих філе;
  • 3 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г борошна;
  • 300 г панірувальних сухарів;
  • щіпка петрушки та кропу;
  • сіль і перець;
  • олія для фритюру.

Приготування:

Куряче філе порізати тонко, як для відбивної. Відбити молоточком. Зручніше робити це через харчову плівку. М’ясо посолити, поперчити. У кожну відбивну загорнути шматочок вершкового масла|мастила| і дрібку посіченої зелені. Можна їх попередньо змішати. Загорнути щільно та сформувати котлети.

Блогер зазначила, що головний секрет – у правильній паніровці котлет по-київськи. Спочатку потрібно обваляти котлету в борошні, потім опустити в розбите і перемішане яйце, сухарі, і знову яйце, потім знову сухарі, яйце і сухарі. Тобто обваляти в сухарях тричі.

Смажити котлети в гарячій олії за середньої температури так, щоб вони рівномірно обсмажилися і не згоріли. Смажити п’ять – сім хвилин. Коли котлета повністю стане рум’яною, потрібно дістати її з фритюру та викласти на паперовий рушник.

Подача

Подавати котлети по-київськи блогер порадила з картопляним пюре, щоб отримати максимум насолоди.

, , переглядів: 195


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *