Рецепт шарлотки «Антонівський міст» від Євгена Клопотенка

Збір коштів на потреби армії України
Щасливе
07.08.2022  17:30

Рецепт шарлотки «Антонівський міст» від Євгена Клопотенка

Пухке солодке тісто та кислуваті яблука одного разу об’єдналися у неперевершену та гармонійну страву – яблучну шарлотку. Колись давно її готували із залишків вчорашнього хліба, змащеного вершковим маслом та наповненого яблуками. Тоді шарлотка вважалася чи не їжею бідняків. Але, як це часто буває з подібними стравами, з часом рецепт вдосконалився та підкорив увесь світ.

Цей варіант знаменитого пирога український кулінар Євген Клопотенко вирішив присвятити Збройним Силам України, які відважно боронять нас від ворога. Всі українці та світ у захваті від їх точної роботи в районі Антонівського мосту, що на Херсонщині.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 4 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 160 г борошна (+1 ст. л. для «французької сорочки»);
  • 20 г вершкового масла 82,5%;
  • 1 ч. л. кориці.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Ввімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Вбийте у миску 4 яйця та всипте 150 г цукру. Збивайте віничком до моменту, поки суміш не стане білішого кольору. Частинами додавайте у миску борошно та обережно перемішуйте силіконовою лопаткою. Всього вам знадобиться 160 г борошна.

 КРОК 2

Помийте 4 яблука сорту Антонівка. Розріжте кожне навпіл та виріжте серцевину. Наріжте яблука скибочками приблизно однакової товщини. Викладіть у миску та притрусіть 1 ч. л. кориці, перемішайте.

 КРОК 3

Обережно за допомогою лопатки вмішайте яблука у тісто. Намагайтеся зробити так, аби вони рівномірно розподілилися масою.

 КРОК 4

Форму для випікання змастіть 20 г вершкового масла жирністю 82,5% та притрусіть 1 ст. л. борошна. Потрусіть форму з боку в бік, аби борошно розподілилося всією поверхнею, зробивши «французьку сорочку».

 КРОК 5

Викладіть тісто з яблуками у форму. Ми використали форму для кексу діаметром 25 см. Поставте шарлотку у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою або зубочисткою. За потреби трохи збільште час приготування.

 КРОК 6

Готовій шарлотці дайте охолонути, лише після цього дістаньте з форми. Подавайте із кулькою пломбіру, за бажанням притрусіть цукровою пудрою та корицею.

, , , переглядів: 138




Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *