Наполеон
Ваші домашні довго відгадуватимуть, з чого зроблені такі тонкі смачні коржі.
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 100 г цукру;
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
- 5 г ванільного цукру;
- ½ лимона;
- 250 мл молока;
- 70 г вершкового масла;
- 2 тонкі лаваші;
- 100 г волоських горіхів.
Приготування
Змішайте яйця, цукор і ванільний цукор, крохмаль, цедру половини лимона, додайте молоко і поставте на повільний вогонь до загущення. У гарячий крем додайте вершкове масло.
Наріжте лаваш на пласти розміром приблизно 15 × 15 сантиметрів. Горіхи подрібніть у блендері або комбайні.
Викладіть торт шарами: лаваш, крем, трохи горіхів, лаваш, крем, горіхи і так далі. Додавши останній кремовий шар, рясно посипте торт горіхами, у тому числі з боків.
Залиште торт на годину-дві, щоб він просочився.