Смачний та ситний салат для всієї сім’ї.
Інгредієнти:
- 3 кг капусти,
- 1 кг моркви,
- 1 кг болгарського перцю,
- 0,5 кг цибулі,
- 250 мл олії,
- 100 мл 9%-го оцту,
- 2-3 ст. ложки цукру,
- 3 ст. ложки солі.
Приготування:
- Для приготування осіннього салату вибирай соковиту капусту і моркву. Болгарський перець підбери червоний і помаранчевий, щоб салат осінній на зиму вийшов більш яскравим і ошатним. Всі овочі помий і почисти.
- Капусту нашаткуй. Моркву потри на тертці для приготування корейської моркви. Болгарський перець поріж тонкою соломкою. Цибулю поріж півкільцями.
- Поклади у велику миску капусту, додай сіль і трохи перетри її руками, щоб вона пустила сік. Не перестарайтеся, інакше салат осінній вийде надто рідким.
- Закинь у капусту інші овочі. Додай в салат осінній сіль, цукор, оцет, олію і гарненько перемішай.
- Розклади салат осінній по підготовлених стерилізованих банках і накрий кришками. Постав банки в каструлю з киплячою водою. Літрові банки стерилізуй 20 хвилин, півлітрові – протягом 15 хвилин.
- Потім салат осінній закатай, переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
- Зберігай салат осінній у прохолодному темному місці.