Сезон молодої картоплі: ТОП-3 смачні страви на кожен день

Щасливе
17.07.2022  16:30

Молода картопля в глазурі з соєвого соусу, меду та часнику

Інгредієнти:

  • 450 дрібної молодої картоплі
  • 2-3 ст. л. рослинної олії
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 3 ст. л. меду
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. насіння кунжуту

Приготування:

  1. Ретельно промий молоду картоплю і просуши в друшляку. У широкій пательні на середньому вогні розігрій олію і виклади молоду картоплю в один шар. Обсмажуй під кришкою 20 хвилин. Кожні 5 хвилин струшуй пательню, щоб молода картопля готувалася рівномірно.
  2. Змішай соєвий соус, мед і подрібнений часник, і полий цією сумішшю молоду картоплю на пательні. Готуй ще 5 хвилин, постійно помішуючи, поки соус загусне, а готова картопля набуде блискучої кірки. Зніми молоду картоплю з вогню, посип кунжутом і добре перемішай.

Рецепти

Теплий салат з молодою картоплею, беконом та гірчичною заправкою

Інгредієнти:

  • 900 г молодої картоплі (дрібної)
  • 6 скибочок бекону
  • 1 червона цибулина
  • 60 мл яблучного оцту
  • 2 ст. л. води
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. зернистої гірчиці
  • 0,5 ч. л. цукру
  • кілька пір’їн зеленої цибулі
  • сіль, перець — до смаку

Приготування:

  1. Промий картоплю і зішкреби з неї шкірку жорсткою стороною господарської губки. Розріж картоплини навпіл, а ті, що більше — на четвертинки. Виклади молоду картоплю в каструлю, залий водою, посоли та відвари. Виклади в друшляк, щоб стекла вода.
  2. У пательні на середньому вогні обсмаж бекон до хрусткої скоринки. Виклади бекон на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб забрати жир.
  3. На пательні після бекону злегка обсмаж дрібно нарізану червону цибулю, додай оцет, воду, оливкову олію, гірчицю та цукор. Перемішай, доведи до кипіння, зніми з вогню і приправ сіллю і перцем.
  4. Виклади в салатницю трохи остиглу картоплю, бекон і нарізану зелену цибулю. Полий гірчичною заправкою та перемішай.

Рецепти

Запечена молода картопля, фарширована рікоттою

Інгредієнти:

  • 700 г молодої картоплі
  • 1 ч. л. + 1 ст. л. оливкової олії
  • 120 г рікотти
  • 2 ст. л. твердого сиру
  • 0,5 лимона
  • сіль, перець — до смаку

Приготування:

  1. Застели деко фольгою і на середину виклади миту молоду картоплю. Полий 1 ч. л. оливкової олії, приправ сіллю та перцем. З’єднай кінці фольги, формуючи пакет для запікання. Постав деко у духовку і випікай молоду картоплю 35-40 хвилин при температурі 230 градусів.
  2. Змішай рікотту, твердий натертий сир, дрібно натерту цедру лимона, сіль і перець. Коли запечена картопля злегка охолоне, зроби у верхівці кожної хрестоподібний надріз і злегка його відкрий.
  3. Виклади у середину кожної молодої картоплі приблизно по 1 ч. л. сирної маси. Виклади фаршировану молоду картоплю на сервірувальне блюдо, полий оливковою олією і посип перцем.
, , переглядів: 851


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *