Кулінари радять всі інгредієнти для куті готувати окремо: з крупи варять розсипчасту кашу, родзинки і мак запарюють, горіхи підсмажують і подрібнюють.
З’єднують вже готові продукти перед подачею на стіл. Кутя повинна вийти рідкувата – вона так смачніша.
Інгредієнти:
- 400 г пшениці
- 200 г маку
- 100 г горіхів
- 100 г сухофруктів
- 100 г меду
- 2-3 столові ложки вершкового масла
- Цукор – до смаку
- Можна додати 1 столову ложку коньяку
Покрокове приготування
Переберіть пшеницю, промийте і до готовності відваріть у воді. Запарте і ретельно розітріть мак поки не утвориться молочко. Додайте до каші.
Обсмажте і подрібніть волоські горіхи, запарте родзинки і з’єднайте все разом, заправивши медом, і додавши масло.
За бажанням додайте коньяк – він дасть куті аромат.