Щедра кутя на Старий Новий рік: кращий рецепт особливої страви

Щасливе
14.01.2023  15:00

Кулінари радять всі інгредієнти для куті готувати окремо: з крупи варять розсипчасту кашу, родзинки і мак запарюють, горіхи підсмажують і подрібнюють.

З’єднують вже готові продукти перед подачею на стіл. Кутя повинна вийти рідкувата – вона так смачніша.

Інгредієнти:

  • 400 г пшениці
  • 200 г маку
  • 100 г горіхів
  • 100 г сухофруктів
  • 100 г меду
  • 2-3 столові ложки вершкового масла
  • Цукор – до смаку
  • Можна додати 1 столову ложку коньяку

Покрокове приготування

Переберіть пшеницю, промийте і до готовності відваріть у воді. Запарте і ретельно розітріть мак поки не утвориться молочко. Додайте до каші.

Обсмажте і подрібніть волоські горіхи, запарте родзинки і з’єднайте все разом, заправивши медом, і додавши масло.

За бажанням додайте коньяк – він дасть куті аромат.

, , переглядів: 262


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *