Список із 10 продуктів, які дуже довго не псуються (ПЕРЕЛІК)

Щасливе
21.10.2022  15:00
Подбайте про поживні харчі тривалого зберігання. За потреби, їх можна взяти з собою в укриття. Бажано, щоб ці продукти не потребували багато води для приготування.
  • Консервований тунець

Досить стабільний продукт, який має найдовший термін зберігання у порівнянні з іншими консервованими морепродуктами.

Зазвичай консервований тунець може зберігатися близько 3 років, однак якщо тунця зберігають у сухій коморі, то навіть довше.

  • Енергетичні батончики
Це батончики, виготовлені із таких круп, як овес, мюслі, пшениця, кукурудза, рис, мед, горіхи, із вмістом макроелементів до 70% або із вмістом вуглеводнів із відсотком білка 5-20%. Вони забезпечують велику кількість енергії і підтримують тепло тіла.
  •  Консервовані супи
Консервований суп, що містить овочі, запаковані клітковиною, вітамінами та антиоксидантами, може бути здоровим варіантом харчування. Термін зберігання – до 18 місяців, але їх потрібно зберігати в прохолодних сухих місцях.
  • Супи з локшиною швидкого приготування

Локшина – чудовий варіант, оскільки на її приготування потрібно всього 3 хв і треба лише вода. Такі супи бувають різних смаків, таких як курка, яловичина, гриби, креветки, свинина тощо.

Хоча ці супи мають термін придатності, вживання їх після цих дат особливої шкоди для здоров’я не несе.

  • Макарони
Вартість макаронів більш ніж доступна і вони добре зберігаються.
  • Консервована кукурудза
Консервована кукурудза містить велику кількість мінералів і вітамінів. Одна чашка містить близько 420 мг калію, що значно перевищує кількість, що міститься в маленькому банані. Цей важливий мінерал необхідний для підтримки стабільного артеріального тиску.
  • Сушені боби

Сушені боби, такі як квасоля, чорна квасоля, нут та інші мають високу калорійність, містять велику кількість білка на порцію, кілька важливих вітамінів та мінералів. Сушені боби мають тривалий термін зберігання.

  • Цілісне пшеничне печиво
Печиво є хорошою заміною хлібу і прекрасним джерелом клітковини. Через більш високий вміст жиру, цільнозернове печиво має менший термін придатності, але при хорошому зберіганні печиво довго лишається свіжим.
  • Насіння соняшнику

Насіння соняшнику є прекрасним джерелом вітаміну Е (який має значну протизапальну дію) та дуже хорошим джерелом міді та вітаміну В1. Крім того, насіння соняшнику є хорошим джерелом марганцю, селену, фосфору, магнію, вітаміну В6, фолієвої кислоти та ніацину. Крім того, фітостерини, присутні в насінні соняшнику, знижують рівень холестерину в крові, підвищують імунну відповідь та знижують ризик деяких видів раку.

  • Арахісове масло
Арахісове масло – це їжа, наповнена білками та незамінними жирними кислотами, яка також містить багато важливих вітамінів та мінералів (таких як мідь та залізо).

, , , переглядів: 410


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *