Рецепт традиційного українського напою від Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
Покроковий рецепт:
Сушені фрукти та ягоди або їх готовий набір викладіть у друшляк та ретельно промийте під проточною водою.
Після цього викладіть у велику каструлю та залийте 3 л води. Варіть на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою, аби смак вийшов більш насиченим.
Вимкніть вогонь і додайте 3 бутони гвоздики і 1 ст. л. маку, добре перемішайте та залиште узвар вистигати.
Коли узвар трохи охолоне та стане теплим, додайте мед. Перемішайте, доки він не розчиниться. Ми додаємо 7-8 ст. л. меду, та ви можете дати трохи менше чи більше, куштуйте.
Добре охолодіть напій та подавайте до столу.