Кулінарний експерт розкрив секрети приготування ідеальних простих пончиків.
Свої пончики Євген Клопотенко готує на дріжджовому тісті та запевняє, що в ньому нема нічого поганого:
«Навіть те, що в рецепті є дріжджі, ніяк не зіпсує ситуацію. Дріжджі – це не монстр, що знищить все та змусить вас ридати. Це просто ще один інгредієнт. Тому не ускладнюйте своїми страхами життя, і не позбавляйте себе задоволення», — написав Євген Клопотенко.
Рецепт пончиків
Інгредієнти:
- 1,5 склянки теплого молока
- 15 г дріжджів
- 1 склянка цукру
- 625 г борошна
- 3 яйця
- ванільний цукор за бажанням
- 400 мл оліх
- цукрова пудра
Приготування
- Змішайте тепле молоко з дріжджами та цукром.
- Окремо у великій мисці поєднайте яйця з ванільним цукром і додайте туди молочно-цукрово-дріжджову суміш. Гарно все перемішайте.
-
Порційно додайте борошно, постійно помішуючи. Вимішуйте тісто на окремій поверхні десь 5 хвилин.
-
Потім поверніть тісто в миску, змастіть олією та залиште в теплому місці на годину.
-
Гарно розігрійте олію для фритюру, сформуйте з тіста пончики та смажте кожен по 5−6 хвилин на середньому вогні.
-
Готові пончики складіть на паперовий рушник, щоб той всотав зайвий жир. Посипте пончики цукровою пудрою та насолоджуйтеся смаком!