Понад 200 пекарів з усієї України зібралися на Рівненщині

Щасливе
24.11.2023  16:00

На Рівненщині триває аграрна конференція «Розвиток попри війну: зерно і переробка». Учасниками заходу стали понад 200 представників аграрного та суміжних ринків з усієї України: виробники та переробники сільгосппродукції, постачальники борошномельної та круп’яної продукції, харчових домішок та комбікормів, обладнання та технологій, а також логісти, трейдери, ритейлери.

Серед спікерів – представники профільних асоціацій та об’єднань, галузевих міністерств та інституцій, експерти та аналітики ринку АПК.

Учасників конференції привітав заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

«На Рівненщині зерно займає третину усієї валової продукції сільського господарства. Аграрії області експортують у середньому 70 відсотків урожаю ріпаку, сої, кукурудзи та пшениці. На жаль, війна та пов’язані з нею проблеми із логістикою та експортом призвели до призупинення реалізації сільгосппродукції. Це, в свою чергу, негативно відобразилося на фінансовому стані агропідприємств. Водночас, ми переконані, що вирішити проблему надлишків виробництва зерна дозволить розвиток тваринницької галузі», – зазначив Ігор Тимошенко.

До учасників заходу також звернувся колишній начальник Рівненської ОВА, нинішній керівник Фонду держмайна Віталій Коваль, який наголосив, що  серед головних задач відомства – запровадити прозорий ринок оренди державних с/г земель. Вже напрацьовується нормативна база і невдовзі механізм запрацює. Принагідно Віталій Коваль закликав аграріїв долучатися до участі в прозорих аукціонах.

Також під час конференції йшлося про світові тенденції торгівлі, передові технології переробки зерна в Україні, канали збуту збіжжя до ЄС та країн Сходу. Присутні поділилися успішними кейсами виходу на внутрішній та зовнішній ринки, а також представили державні програми підтримки.

Організаторами конференції виступають Спілка «Борошномели України», Trend and Hedge Club та Agro Marketing Agency.

 

 

переглядів: 192


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *