Євген Клопотенко поділився рецептом домашнього майонезу

Щасливе
30.06.2022  15:00

– Про майонез я можу говорити нескінченно. Чудовий французький соус, який свого часу був безжально пропущений через радянську продовольчу машину. І саме цей, по суті, майонез багато хто їсть і досі. Але я вам обіцяю: якщо ви спробуєте домашній майонез один раз, ви більше ніколи не будете купувати цей соус в магазині, – розповідає відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Для приготування майонезу вам знадобляться такі інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Відокремте білки від жовтків. Покладіть жовтки і гірчицю в скляну або металеву миску, досить велику для того, щоб в ній можна було збити соус вінчиком. Щоб вам було зручніше збивати, і миска не рухалася, оберніть її складеним в трубочку рушником.

2. Злегка збийте жовтки з гірчицею за допомогою вінчика. Додайте сік лимона, дрібку солі та добре збийте суміш. Вона повинна стати однорідною.

3. В отриману масу тонкою цівкою додайте соняшникову олію, не забуваючи постійно збивати. Трохи додали – збили вінчиком, ще трохи додали – знову збили вінчиком.

4. Коли залишаться останні 5 грам олії, і ви додасте її до соусу, добре розмішавши, майонез буде готовий. Ви зможете додавати його в абсолютно будь-які страви в якості холодного соусу.

 

, , , переглядів: 1 920


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *