Бабка Нягре від рівнянки – рецепт, який нікого не залишить байдужим

Щасливе
08.12.2023  13:00
Шедевральним рецептом молдавської кухні ділиться із рівнянами пані Олена у соцгрупі «Рівняни готують». Бабка Нягре, або іншими словами чорна бабка – рецепт дивний всім: від технології приготування до одержуваного результату. Нічого подібного в інших рецептурах не зустрінете!
Отже, на півпорції смаколика нам потрібно:
– 5 яєць
– 100 мл олії
– 200 г борошна
– 250 мл молока
– 3/4 стол. ложки соди
– 150 г цукру
– 125 мл кефіру
– 20 мл горілки•В окремому посуді підготуйте – 30 г вершкового масла та три столові ложки сухарів для форми.
•Борошно просіяти, з’єднати з содою, цукром і олією. Перемішати.
•Влити по черзі кефір і молоко. Збиваємо міксером, щоб не було грудок.
•Окремо збити дуже гарно яйця, хвилин 15 міксером.
•Змішати яйця з тістом, акуратно перемішати, додати горілку.
•Увага! Як починаєте збивати яйця, ввімкніть духовку на 200°.
•Важливо, рівнянка радить форму з тістом обов’язково накрити кришкою.
•Форма для випічки має бути з товстими стінками. Змастити маслом, обсипати сухарями, вилити тісто.
•Випікати 90 хвилин. Далі знижуємо температуру до 100° і випікати ще 90 хвилин.
•Дати відпочити, не виймаючи з духовки хоча б до теплого стану. Смачного!

, , , , , , переглядів: 174


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *