6 міфів про віскі

Щасливе
29.08.2023  12:28

Віскі з’явився в 15 столітті. У напою довга й цікава історія, не дивно, що за час свого існування він обріс різними міфами. Деякі люди, які навіть жодного разу не куштували цей сорт спиртного, охоче підтримують стереотипи, що прижилися. Сьогодні ми розвінчаємо 6 найпопулярніших міфів про знаменитий алкогольний напій.

1. Чим старше, тим темніше

Це твердження практично повністю невірне. З віком темніє лише один різновид алкоголю – бурбон, для виготовлення якого використовують кукурудзяні зерна.

Колір усіх інших сортів спиртного безпосередньо залежить від сорту деревини, у якій воно витримується. Якщо використовувати бочки з європейського дуба, напій вийде темним. Американський дуб надає алкоголю світло-золотистого тону.

Крім того, багато виробників вдаються до штучного фарбування алкоголю з допомогою карамелі. Таким чином стає зрозуміло, що колір спиртного ніяк не пов’язаний із його віком.

2. Усі сорти на один смак

Таке твердження можна почути тільки від дилетанта. Звісно, ті, хто п’ють 40%-й алкоголь залпом, навряд чи зуміють розібратися в тонкощах смаку. Безглуздо також стверджувати подібне, спробувавши 2-4 сорти, причому в різний час.

У кожного виробника є свої секрети, які роблять його продукцію ексклюзивною. На смак напою впливає різновид і якість сировини, води, матеріал тари та спосіб зберігання. У цьому нескладно переконатися, якщо купити віскі в інтернет-магазині та провести дегустацію. Вдумливе споживання формує зовсім інші відчуття.

3. Чим старше, тим краще

Це доволі спірне твердження, яке і з’явилося тільки тому, що в один прекрасний момент у виробників виник надлишок витриманого напою. Виявляється, його складніше зберегти, і це підвищує вартість технології. 

Зазвичай жоден виробник не стане повідомляти споживачам, що насправді вони переплачують за складність збереження. Набагато краще просувати в маси ідею про те, що витриманий віскі коштує дорожче через особливий смак.

Але це на любителя, і смак якісного молодого віскі не гірший, ніж у напою з багаторічною витримкою.

4. Віскі не можна розбавляти водою і пити з льодом

Вважається, що в розведеного алкоголю псується смак. Але є сорти спиртного міцністю 56%, і якщо їх не розбавляти, то смак і запах спирту начисто заб’є смак напою. Розбавляти чи ні – ваша особиста справа, і спиртне не стає гіршим, якщо ви злегка знизите градус.

5. Алкоголь для багатіїв

У суспільстві є стереотип, що віскі тільки для багатіїв. Але якщо зазирнути до крамниці алкогольних штук Маудау, ви переконаєтеся, що в продажу є і бюджетні сорти, доступні для більшості українців.

6. Тільки для чоловіків

Звісно, це міцний алкоголь. Небагато жінок можуть пити бурбон у чистому вигляді, але достатньо представниць слабкої статі, які залюбки п’ють бурбон із льодом і водою, замовляють коктейлі, у складі яких є віскі.

переглядів: 360


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *