Український кулінарний блогер alonka_good в Instagram розповіла , як легко приготувати соковиту курячу котлету в паніровці.
Інгредієнти:
- 3-4 курячих філе;
- 3 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 150 г борошна;
- 300 г панірувальних сухарів;
- щіпка петрушки та кропу;
- сіль і перець;
- олія для фритюру.
Приготування:
Куряче філе порізати тонко, як для відбивної. Відбити молоточком. Зручніше робити це через харчову плівку. М’ясо посолити, поперчити. У кожну відбивну загорнути шматочок вершкового масла|мастила| і дрібку посіченої зелені. Можна їх попередньо змішати. Загорнути щільно та сформувати котлети.
Блогер зазначила, що головний секрет – у правильній паніровці котлет по-київськи. Спочатку потрібно обваляти котлету в борошні, потім опустити в розбите і перемішане яйце, сухарі, і знову яйце, потім знову сухарі, яйце і сухарі. Тобто обваляти в сухарях тричі.
Смажити котлети в гарячій олії за середньої температури так, щоб вони рівномірно обсмажилися і не згоріли. Смажити п’ять – сім хвилин. Коли котлета повністю стане рум’яною, потрібно дістати її з фритюру та викласти на паперовий рушник.
Подача
Подавати котлети по-київськи блогер порадила з картопляним пюре, щоб отримати максимум насолоди.