Цей холодний суп освіжає краще за морозиво. Готують його на квасі, молочній сироватці чи кефірі з овочами, яйцями та м’ясом або ковбасою.
В Україні окрошку ще називають холодником, хоч частіше це стосується бурякового варіанту. Як не назвеш — смакує однаково чудово!
Ось простий і смачний рецепт кето окрошки на молочній сироватці — освіжає, не вибиває з кетозу і легко готується:
Кето окрошка на молочній сироватці
Інгредієнти (на 2 порції):
• Молочна сироватка — 400 мл
• Куряче філе або балик — 150 г
• Огірки свіжі — 1–2 шт.
• Варені яйця — 2 шт.
• Редиска — 4 – 5 шт.
• Зелена цибуля — за смаком
• Кріп, петрушка — за смаком
• Сіль, перець — до смаку
• Гірчиця, сметана — за бажанням
Приготування:
1. М’ясо, яйця, огірки та редис наріжте кубиками.
2. Зелень дрібно посічіть.
3. Змішайте всі інгредієнти в мисці, додайте гірчицю, сметану та спеції.
4. Залийте охолодженою молочною сироваткою. Перемішайте.
5. Поставте в холодильник на 15–20 хв або подавайте одразу з кубиками льоду.
Смачного літа!
Читайте також: Ірина Дайнеко: “Хочу, щоб якмога більше людей приєдналися до кето-сім’ї”