Як правильно приготувати чай у турецькому подвійному чайнику?

Щасливе
01.02.2024  14:19

Ще із стародавніх часів Туреччина привертає увагу своїми унікальними традиціями приготування та смакування чаю. Розпочинаючи з 40-х років ХХ століття, великі чайні плантації почали активно оброблятися. Нині турецький чай відомий у всьому світі, а сам процес чаювання зачаровує своєю неповторністю. Місцеве населення використовує спеціальний турецький посуд для заварювання напою, який складається з двох ярусів – чайданлик. Як правильно заварювати чай у подвійному чайнику, розповімо далі у цій статті.

Подвійний чайник для турецького чаю: як в ньому готувати

Для приготування напою слід користуватися спеціальним посудом: подвійним турецьким чайником, купити який можна на сайті https://grida.in.ua/ua/g91412571-chajniki-emalirovannye. Зазвичай для одного заварювання використовують 2 столові ложки чайного листя.

  1. Наповнюємо нижню частину чайника холодною водою і ставимо його на вогонь. Рідина не повинна бути жорсткою. Рекомендується використовувати воду, яка перед цим пройшла спеціальну обробку.
  2. Готуємо заварку. Поки вода нагрівається в нижній ємності, ставимо на неї верхній чайник із насипаним сухим чаєм. Посуд розігрівається, і аромат чайного листя починає розкриватися в сухому стані, готуючись до наступного вживання.
  3. Доводимо воду до кипіння у нижній ємності, а потім переливаємо близько 600 мл окропу у верхній чайник. Потрібно уникати перекипання води, оскільки це може негативно вплинути на смакові характеристики готового напою та зменшити його корисні властивості.
  4. Заварювання. Розпочинається після того, як чай залили гарячою водою. Слід поставити чайданлик на плиту, додавши воду у нижню ємність. Після нового закипання посуд залишається на слабкому вогні ще 5-10 хвилин для отримання ароматної і насиченої заварки.

Особливості розливання та подачі напою

Потрібно залити заварку в спеціальний стакан до рівня «талії», а потім додати гарячу воду з нижнього чайника. Це надає чаю достатньої насиченості та привабливого відтінку.

Необхідна складова для створення ароматного напою – це, безумовно, цукор. Без нього неможливо досягти того самого східного смаку. Дозування цукру – це проста справа, оскільки в Туреччині використовується кусковий продукт з правильним розміром. В Україні приходиться додавати цукор вручну, оскільки він випускається великими кубиками. Близько 2/3 чайної ложки зазвичай є достатньою кількістю.

Правильно заварений турецький чай володіє безліччю корисних властивостей та високими смаковими якостями.

На правах реклами

переглядів: 144


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *