Як смачно приготувати овочеву запіканку: 3 простих варіанти

Щасливе
06.05.2023  14:00

Українські господині часто готують запіканки – це просте і смачне блюдо, яке сподобається всій родині. Часу на нього йде небагато, як і продуктів, а шлейф гастрономічного задоволення буде тягнутися довго.

Овочева запіканка без м’яса

  • Брокколі – 150 г
  • Капуста цвітна – 150 г
  • Перець солодкий – 100 г (1 шт.)
  • Помідор – 100 г (1 шт.)
  • Цибуля ріпчаста – 100 г (1 шт.)
  • Сир твердий – 80 г
  • Борошно – 130 г
  • Молоко – 200 мл + 2 ст. л
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля зелена (за бажанням) – 3 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл (2 ст. л)
  • Паприка мелена – 1 ч. л
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Брокколі і цвітну капусту розібрати на суцвіття і ретельно промити. Закип’ятити воду, трохи посолити, опустити в неї капусту і додати 2 ст.л молока. Варити 3-5 хвилин, потім воду злити. Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Включити духовку і розігріти до 180°C.

Перець і помідор промити, нарізати смужками. Викласти на дно форми для запікання брокколі і цвітну капусту, зверху – обсмажену цибулю, перець і помідор. Посолити, посипати перцем і паприкою.

У глибокій мисці змішати яйця, борошно, 200 мл молока і 1 ст.л рослинного масла. Перемішати до однорідності, залити сумішшю овочі. Зелену цибулю дрібно порізати, посипати запіканку, в кінці додати тертий сир. Запікати при 180°C 30-35 хвилин.

Запіканка з замороженими овочами

  • Овочі заморожені (суміш) – 350 г
  • Сир плавлений – 100 г
  • Молоко (гаряче) – 150 мл
  • Масло вершкове (розм’якшене) – 20 г
  • Борошно – 1 ст. л
  • Сіль – 1/3 ч. л (за смаком)
  • Перець чорний мелений – щіпка (за смаком)

Овочеву суміш попередньо розморозити, вершкове масло нагріти до кімнатної температури, а духовку розігріти до 190°C. Щільно викласти овочі у форму для запікання, в окремій мисці з’єднати масло і борошно. Додати молоко, сіль і чорний перець, перемішати до однорідності. Натерти плавлений сирок і теж додати в соус, знову перемішати.

Залити масою запіканку, поставити блюдо в духовку на 15 хвилин. Через деякий час, дістати запіканку і столовою ложкою злегка притиснути її зверху, щоб соус краще просочив блюдо. Потім знову поставити в духовку і запікати ще 15 хвилин при 190°C.

Овочева запіканка з кабачками

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л
  • Гірчиця – 1 ч. л
  • Сир – 150 грам
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка) – за смаком
  • Часник – за смаком

Кабачки вимити, нарізати дрібними кубиками, викласти в миску, посолити і поперчити. Додати подрібнений часник і дрібно нарізану зелень. В окремій мисці змішати гірчицю і сметану, додати 3 ст.л тертого сиру. Перемішати, потім вбити 2 яйця і знову перемішати до однорідності.

У форму для випікання викласти кабачки, залити соусом. Зверху посипати тертим сиром і запікати 30-35 хвилин при 200°C.

, переглядів: 2 015


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *