Як вибирати оливкову олію?

Щасливе
26.09.2023  08:00

Оливкова олія — королева середземноморської дієти. Продукт цінують за бездоганний склад та довершений смак із легкою гірчинкою. До того ж купити оливкову олію варто й для широкого використання. Її можна застосовувати для тушкування овочів, варки супів та заправки салатів. Щоправда, для кожної страви варто вибирати свій різновид. Який саме? Читайте нижче.

Різновиди оливкової олії

Існує кілька різновидів оливкової олії в залежності від технології приготування:

  • Extra Virgin Olive Oil — продукт найвищої якості, що виготовляють із добірної речовини за допомогою холодного віджиму, така олія зберігає максимум корисних властивостей і може бути використана як заправка до салатів та інших страв;
  • Virgin Olive Oil — нерафінована олія, що теж корисна, але виготовляється із сировини другого сорту; 
  • Refined Olive Oil — таке маркування характеризує мікс рафінованої та нерафінованої олії, підходить для тушкування, витримує теплову обробку;
  • Olive Pomace Oil — найдешевший варіант, що практично не містить мікроелементів, утім має високу точку димлення, тож підходить для смаження та гриля.

В ідеалі треба мати вдома кілька варіантів олій, щоб використовувати їх за призначенням. Не знаєте, де замовити? Завітайте до інтернет-магазину novus.online. Тут ви знайдете широкий асортимент продукції від відомих виробників. Якість перевірена, а ціна прийнятна.

Нюанси вибору

Вибирати олію потрібно уважно. Краще шукати перевірених виробників та звертати увагу на певні нюанси:

  • колір — від золотистого до світло-зеленого;
  • запах — свіжий оливковий;
  • кислотність — оптимальний показник — 0,2-0,3 (вказаний на пляшці).

Як і будь-яка нерафінована олія, оливкова швидко псується. Тому важливо правильно зберігати її, вибираючи прохолодне темне місце. Відкриту пляшку бажано використати за один місяць, але в будь-якому разі не більше трьох. Далі продукт не стане отруйним, проте смак зміниться, а корисні властивості зійдуть нанівець.

Якщо вдома дуже спекотно (наприклад, йдеться про спекотне літо), пляшку з олією можна поставити до холодильника. Так ви значно подовшите термін споживання й збережете властивості.

переглядів: 165


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *