Дефіцит продуктів харчування – один з наслідків війни. На полицях магазинів часто відсутні навіть базові продукти. Один з найбільш дефіцитних товарів – харчова сіль.
Якщо ви не встигли закупитися нею до війни, то доведеться шукати альтернативу в інших продуктах, радить у своєму блозі в Instagram кулінар.
Поради від шеф-кухаря:
- Перша порада полягає у тому, що треба спробувати додавати до страв менше солі (звичайно, якщо вона у вас є). За тиждень-два, ваші рецептори адаптуються, і ви зрозумієте, що можливо до того їли забагато солі.
- Друга – для компенсування солі в їжі шеф-кухар радить користуватися солоними продуктами (наприклад, соєвим соусом, бринзою, сулугуні, оселедцем і солоними горішками). Якщо у вас є розсіл минулорічних огірків/помідорів, то його можна додати у борщ.
Нагадаємо, що, дефіцит кам’яної солі виник, оскільки через війну припинив роботу найбільший в країні та Східній Європі виробник солі – держпідприємство “Артемсіль”.