Український шеф-кухар пояснив чим замінювати сіль

Щасливе
31.05.2022  08:45

Дефіцит продуктів харчування – один з наслідків війни. На полицях магазинів часто відсутні навіть базові продукти. Один з найбільш дефіцитних товарів – харчова сіль.

Якщо ви не встигли закупитися нею до війни, то доведеться шукати альтернативу в інших продуктах, радить у своєму блозі в Instagram кулінар. 

Поради від шеф-кухаря:

  • Перша порада полягає у тому, що треба спробувати додавати до страв менше солі (звичайно, якщо вона у вас є). За тиждень-два, ваші рецептори адаптуються, і ви зрозумієте, що можливо до того їли забагато солі.
  • Друга – для компенсування солі в їжі шеф-кухар радить користуватися солоними продуктами (наприклад, соєвим соусом, бринзою, сулугуні, оселедцем і солоними горішками). Якщо у вас є розсіл минулорічних огірків/помідорів, то його можна додати у борщ.

Нагадаємо, що, дефіцит кам’яної солі виник, оскільки через війну припинив роботу найбільший в країні та Східній Європі виробник солі – держпідприємство “Артемсіль”. 

, , , , , , , переглядів: 527


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *