Сьогодні ми розповімо, як зробити соус для шашлику зі свинини, який підкорить усю компанію.
Соус до шашлику білий часниковий
Інгредієнти:
- 400 грам сметани;
- 400 грам майонезу;
- 1 головка часнику;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 1 пучок петрушки;
- 1 пучок кропу.
У глибокій мисці змішати майонез і сметану, всю зелень дрібно нарізати. Додати в ємність, туди віджати часник і перемішати. Соус до шашлику готовий – залишилося тільки занурити в нього м’ясо та спробувати.
Соус до вірменського шашлику з томатною пастою
Інгредієнти:
- 200 г томатної пасти;
- 200 мл води;
- 1 шт цибулі;
- 5 зубчиків часнику;
- 1 пучок кінзи;
- 1 пучок базиліка;
- перець, сіль.
Цибулю очистити, дрібно нарізати або натерти на тертці. Базилік і кінзу подрібнити, часник пропустити через прес. Розігріти сковороду, викласти на неї томатну пасту та вилити воду. Перемішати, дочекатися закипання, потім додати нарізану цибулю, зелень і часник. Посолити, поперчити, перемішати, 5 хвилин проварити і подавати до столу.
Соус до шашлику томатний на бульйоні
Інгредієнти:
- 200 г томатного соусу або томатної пасти;
- 100 мл м’ясного бульйону;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 1 пучок петрушки;
- 2 мариновані огірки;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ч.л меленого коріандру;
- 0.5 ч.л суміші перців;
- сіль.
Подрібнити зелену цибулю та петрушку, огірки нарізати дрібним кубиком. У глибоку ємність вилити соус або пасту (якщо використовуєте її, додатково потрібно додавати цукор за смаком). Розбавити соус бульйоном, викласти огірки та зелень. Перемішати, додати спеції та часник. Залишити на 5 хвилин, щоб соус настоявся, потім подавати до столу.