Найсмачніший соус до шашлику: 3 найкращі рецепти

Щасливе
21.06.2023  15:15

Сьогодні ми розповімо, як зробити соус для шашлику зі свинини, який підкорить усю компанію.

Соус до шашлику білий часниковий

Інгредієнти:

  • 400 грам сметани;
  • 400 грам майонезу;
  • 1 головка часнику;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок кропу.

У глибокій мисці змішати майонез і сметану, всю зелень дрібно нарізати. Додати в ємність, туди віджати часник і перемішати. Соус до шашлику готовий – залишилося тільки занурити в нього м’ясо та спробувати.

Соус до вірменського шашлику з томатною пастою

Інгредієнти:

  • 200 г томатної пасти;
  • 200 мл води;
  • 1 шт цибулі;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 пучок кінзи;
  • 1 пучок базиліка;
  • перець, сіль.

Цибулю очистити, дрібно нарізати або натерти на тертці. Базилік і кінзу подрібнити, часник пропустити через прес. Розігріти сковороду, викласти на неї томатну пасту та вилити воду. Перемішати, дочекатися закипання, потім додати нарізану цибулю, зелень і часник. Посолити, поперчити, перемішати, 5 хвилин проварити і подавати до столу.

Соус до шашлику томатний на бульйоні

Інгредієнти:

  • 200 г томатного соусу або томатної пасти;
  • 100 мл м’ясного бульйону;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 пучок петрушки;
  • 2 мариновані огірки;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч.л меленого коріандру;
  • 0.5 ч.л суміші перців;
  • сіль.

Подрібнити зелену цибулю та петрушку, огірки нарізати дрібним кубиком. У глибоку ємність вилити соус або пасту (якщо використовуєте її, додатково потрібно додавати цукор за смаком). Розбавити соус бульйоном, викласти огірки та зелень. Перемішати, додати спеції та часник. Залишити на 5 хвилин, щоб соус настоявся, потім подавати до столу.

, , переглядів: 446


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *