В’ялене м’ясо в кендюсі – вичиненому свинячому шлунку називається на Рівненщині мациком. Західна Україна – це край домашніх ковбас, і тут вміють їх готувати. На Рівненщині популярні також картопляники (або зрази). У тісто з м’ятої вареної картоплі кладуть різні начинки – грибну, м’ясну, яйце з цибулею, потім обсмажують на сковороді.
РІВНЯНИ розкажуть як приготувати традиційні на Рівненщині наїдки:
Мацик
Нині у місцевих мешканців поліських сіл мацики почали скуповувати для ресторанів. Кілограм делікатесу обходиться у 250—280 гривень.
- 1 кг картоплі
- 300 гр шампіньйонів ( можна й інші гриби)
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 3 ст.л. борошна
- сіль, перець, олія для смаження.